Tehtaan johtajamme on intohimoinen ruuanlaittaja. Hän oli käymässä toimistolla ja alkoi kehuskella helpolla ja hyvällä leipäohjeellaan. Ainahan minulla on aikaa sellaista puhetta kuunnella. Etenkin kun ruokainnostuksen lisäksi meitä yhdistää pohjoiskarjalalainen verenperintö. Voi sitä lääryämistä, naureskelua ja sanan vääntämistä!

Sipulipussikeittoleipä

Pussi sipulikeittoaineksia
litra vettä
pkt hiivaa
(3 rkl hunajaa ja 50 g cashew pähkinöitä - eivät kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta taas piti ryhtyä säveltämään)
3 dl kauraryynejä
½ dl oliiviöljyä
vehnäjauhoja

Tee sipulikeitto pussin ohjeen mukaan. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Lisää kauraryynit (hunaja ja pähkinät, näitä olisin laittanut enemmänkin, mutta kun pirkunat kaikki olivat loppuneet, ei ollut edes auringonkukan siemeniä!). Ja sitten vaan jauhoja peliin (meni n. 18 dl). Vähän ennen jauhojen loppumista lisää öljy, jatka veivaamista, lisää loput jauhot. ALUSTA hyvin (kyllä muuten hiki lensi veivatessa).

Anna leipätaikinan kohota kaksinkertaiseksi, ennen kuin veivaaat siitä ilmat pihalle. Muotoile uunipellille söpö kakkara oman mallin mukaan ja anna nousta sen aikaa kun lämmität uunin 175 asteeseen. Voitele öljyllä ja laita uuniin. Ensimmäisen kerran voit kokeilla kypsyyttä 40 minuutin paiston jälkeen. Kun leipä kumajaa mukavasti, se on valmis (vajaa tunti meni mulla). Ja sitten vaan tuoreen sipulileivän kimppuun, olkaa hyvä
.

Edit 20:34 Leipä on hyvää ja se on suuri! Tällä kertaa suolaa olisi saanut olla enemmän (harvinainen lausunto minulta). Sen lisäksi voisin seuraavan kerran tehdä kaksi pienempää leipää yhden jättiläislimpun sijasta. Mutta voi nami nami, olen syönyt liikaa tuoretta leipää, minulla on pukspuks-tauti...

Edit 25.8. Nyt vasta kerrottiin, että olisi pitänyt tehdä tiukempi keitto. Nestettä vain 0.7 l. Ihmekö siitä tuli niin suuri limppu.