<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Meillä on Israelissa(kin) yhteistyökumppani. Sieltä on yleensä tullut joulun aikaan laatikollinen appelsiineja ja verigreippejä, hyvänen aika, että voi tuore hedelmä maistuakin hyvältä! Tänä vuonna laatikko saapui eilen, koko osasto herkutteli siis tuoreilla kypsillä hedelmillä. Appelsiiniöljyn tuoksu leijui huumaavana ympäri konttorin.

 

En ole koskaan ollut mikään appelsiinin paras kaveri, mutta ensimmäisen kerran kun maistoin yhteistyökumppanimme lähettämiä hedelmiä, olen ollut myyty. Mikä makeus! Aromien kirjo! Jo pelkästään hedelmien takia voisin lähteä jonnekin lämpimään, mussuttamaan niitä suoraan puista ja puskista. Siinäpä minulle tavoitetta kerrakseen. (Minun tuurillani kaikki ulkomaan matkat ovat nostaneet siihen mennessä hintansa taivaisiin, enkä koskaan pääse minnekään. Nyyh.)

 

Mitähän ne suomalaisessa kaupassa makaavat appelsiinia muistuttavat kaverit ovat saaneet niskaansa, kun ei niistä samanlainen maku ja tuoksu lähde? Yleensä ovat sellaisia sisältä kuivahtaneita paksukuorisia tyyppejä, joita irvistellen vetää ääniaukkoa kohti, vain saadakseen tarvittavat vitamiinit. Usein jopa monivitamiini tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.

 

Ulkona on menossa joku omituinen tuulikonsertti. Parvekelasit taas laulavat.