<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nyt olen sitten paistanut ensimmäiset leipäni kaasu-uunissa. Leivoin pari vuokaleipää, tekaisin lopputaikinasta pizzan. Tutustuin tarkemmin uunin käyttöohjeeseen, kaasu-uunissa tekeleet laitetaankin aina vain alemmas, päin vastoin kuin sähköuunissa. Leivästä tuli kohtuullinen, pohja ruskettui, pinta jäi jälleen vaaleaksi. Pizzan paistamisessa etenkin ärsyttää, kun juusto ei ruskistu.

 

Käytin hyväksi havaittua/ kerran testattua sipulikeittopussi-leipäohjetta. Seuraavalla kerralla kokeilen jotain muuta. Kieltämättä siinä vaiheessa kun vaivasin taikinaa hiki päässä, mietin, että kyllä sitä pitää olla hullu. Kaupan hyllyt ovat täynnä tuoretta leipää, ja minä onneton vähäpää veivaan taikinaa. Tänä aamuna maistelin leipääni, hyvää ja kosteata. Onneksi laitoin suurimman osan pakkaseen, moinen ei kauan muovipussissa säily.

 

1958578.jpg 

 

Tuoretta leipää – onneksi en syönyt enempää kuin tämän yhden valokuvamallileivän

 

Huomiseksi pitäisi kehittää mukava gluteeniton sämpyläohje, on nimittäin peli-iltapäivä tiedossa. Ruokateemana tällä kertaa hampurilaiset, pirtelöt ja muut amerikan herkut.

 

Eilen illalla kuuntelin ukkosta. Pari kertaa salamoi lännessä, mutta ei se aivan päälle tullut. En osannut taas mennä nukkumaan. Viime yö meni kääntyillessä, toivottavasti luvassa oleva metsäretki saa minut ensi yönä jo nukkumaan. Alan lievästi sanottuna kyllästyä tähän osa-aikaunettomuuteeni. Voin vain kuvitella, millaista on, kun joka yö saa pyöriä sängyn pohjalla.

 

1968870.jpg

Toinen uutukaisista peileistäni todella kummallisesta kuvakulmasta. Vaan on se söpö, kuin koru. (Edit 7.10. Ihmekö, että näytti oudolta, koko kuva oli nurinkurin. Mindmappini vaan on sullo.)