<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jos ihminen joutuu käyttämään kolmea eri kulkuvälinettä päästäkseen työpaikalleen, on aina olemassa riski, että matka ei suju joutuisasti. Tähän asti minulla onkin ollut erittäin hyvä tuuri, vain kymmenen minuutin heitto parhaimmillaan. Mutta tulipahan tänä aamuna vedettyä enkat: työmatka kesti 1 h 25 min. Tekisi mieli raivota johonkin suuntaan, mutta taidan jättää väliin, ei se mitään auta. Jos bussit ovat rikki ja miehiä vähän, tässä on lopputulema. Eikä noilla omilla autoilla liikkuvilla tunnu olevan yhtään sen helpompaa, jonossa ne sielläkin seisoskelevat.

 

Suomessa ei toimi yksityinen eikä julkinen liikenne. Mietin vain, että onkohan sillä tekemistä asian kanssa, että 4/5 suomalaisista asuu 2,5 % pläntillä. Suomalaisia pitäisi olla enemmän, että asuttaisimme suuremman alueen maastamme. Silloin julkisella liikenteellä olisi enemmän käyttäjiä ja yhteiskuntakin satsaisi siihen. Yksityinen liikenne paranisi ihan huomaamattaan, kun ihmiset siirtyisivät käyttämään julkisia.

 

Missähän utopiamaailmassa minä elelen? Taidan hakea kupin kahvia. Sillä saa hyvän kofeiinipotkun kohti työmaailman seikkailuja. Siellä menee tämä extra-aggressiokin ihan omasta edestään.

 

Otsikko kuulostaa ihan joltain Pasasen Konos-kirjalta. Heh.