<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kehityskeskustelu oli. Ainakin olen kertonut, että harkitsen myös muita vaihtoehtoja kuin nykyistä palkanmaksajaani. Jumankeuda, että sitä pitää olla rehellinen. Esi-ihme oli ymmärtäväinen: ”Jokainen kuitenkin huolehtii itse itsestään. Vaikka töissä vietämmekin aikaa enemmän kuin kotona, pitää muistaa, että työnantaja on työnantaja.” Yllättävän tervejärkistä puhetta (tai sitten hänkin etsii seuraavaa vaihtoehtoa).

 

Sovimme yhteisesti, että performanssini viime vuonna on ollut huono. Syylliseksi yhteisestä sopimuksesta löysimme avioliiton ja avioeron. Että ”kyllä työpaikalta pitää löytyä ymmärtämystä myös silloin kun työntekijällä menee huonosti”. Mutta eipä silti ehdottanut palkankorotusta eikä muita lisäetuja. Hänelle taitaa olla aikastas lailla sama, lähdenkö vai jäänkö. Minunlaisiani kun on 13 tusinassa. Tottahan se on. Onneksi mikään tästä ei tullut enää yllätyksenä, ei kyllä pyydettynäkään.

 

Status quo (ante bellum). Säilytämme asioiden vallitsevan tilan, emmekä ryhdy radikaaleihin muutoksiin. Kyllä latinan kielen taito on vaan näppärä brassailutaito, paitsi, että sekin on lähes kadonnut jo muististani. Onneksi on guugeli, josta voi tarkistaa sanonnat.

 

Eilen kutsuttuna kävin yhdessä kanta-asiakasillassa. Olipa onnistunut tilaisuus! Hyvää ruokaa (kuskuskatkarapusalaatti, klassinen caesarsalaatti ja jännittävä tofubalsamikosalaatti sekä kerrankin edes jotenkuten maustettuja kanavartaita). Paikalla sai tutustua kevään uutuustuotteisiin, olisipa saanut piirrätettyä croquis-kuvan itsestään. (Mistä tuli mieleen, että miksi en sitten vaatinut itselleni yhtään niistä lukuisista croquis-kuvista, joita minusta tehtiin joskus 80-luvulla. Silloin kuitenkin olin vielä nätti.) Sokerina pohjalla oli liikelahjoja ostavalle henkilölle iloinen liikelahja, Teema-muki, kuvana Mymmelin tytär, jota myös erheellisesti pelkästään Mymmeliksi kutsutaan (vaikka Mymmeli itse asiassa olikin tytön äiti, ja Pikku-Myy on sitten Mymmeli-äidin nuorin lapsi).

 

Minä en tiedä kummassa tuli enemmän asiaa, suluissa vai sulkujen ulkopuolella. Eläköön kauppa ja merenkulku, jako kuitenkin meni tasan (vielä yksi sulku, tribuutti ala-asteaikaiselle matematiikan opettajalleni, joka oli merkittävä oppimishalun herättäjä pienen tytön elämässä. Hän osasi opettaa!)!