Tänään on pakko mennä viljelypalstalle. Olemme laiminlyöneet sitä koko heinäkuun, vain ennen lomaa teimme pikakitkennän. Todennäköisesti hyvin siellä voivat rikkaruohot. Luvassa tänään hikeä ja huomenna kipeitä lihaksia. Ja ehkä jotain satoakin.

Oikeastaan nyt vasta tuntuu lomalta. Vieraissa sängyissä nukkuminen on yllättävän raskasta, vaikka sänky olisikin hyvä. Eikä mitenkään auta, jos meillä asuva on mukana matkassa aiheuttamassa stressiä ja pahaa mieltä.

klo 14:05 Meillä asuva nukkuu. Hänen vuorokausirytminsä (ja elämänrytminsa) on ilmeisesti aivan erilainen kuin minulla. Olen herätellyt pari kertaa, mutta aina hän vain valittaa väsymystään ja kampeaa takaisin sänkyyn. Aikaa ei juurikaan ole, pian alkaa sade, joka ennusteen mukaan kestää loppuviikon. Ilmeisesti emme siis tälläkään viikolla siivoa palstaa. Toivottavasti en ensi kesänä enää ole hänen kanssaan tätä(kään) touhua tekemässä.

Voin keskittyä pyykinpesuun ja vaatekaapin perkaamiseen. Joskus sekin on tehtävä loppuun. Eilen sain jo käytyä hengarikaapin läpi. Yhteinen työleiri kun on peruttu, tai ainakin siirretty tuntemattomaan tulevaisuuteen.