<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Toinen viikonlopun vieraistani oli kasvissyöjä, asustellut Aasiassa päin useamman vuoden ja muutenkin melkoinen herkkuperse. Tämä asetti jonkun verran haastetta keittön puolella. Lauantaina tekaisin soijasuikalekastikkeen riisin kanssa (me lihansyöjät vielä täydensimme ruokavaliotamme savusiialla) ja sunnuntaina olivat pääosassa ricottapinaattitortellinit ja tulinen flunssantorjuntakastike. Onneksi vieras kuitenkin syö laktoosittomia maitotuotteita.

 

Tulinen herkkusienikastike

 

250 g herkkusieniä siivuttuna

Öljyä, ½ dl kuivaa siideriä, reilu loraus soijakastiketta

Sipuli pilkottuna

Kaksi valkosipulia pilkottuna

3 cm pala inkivääriä pilkottuna

2 pientä tulista chiliä

1 ½ tl currya

Ripaus suolaa

Rapsaus mustapippuria

1 tl sokeria

Purkki tomaattimurskaa ja purkinhuuhdevesi

1 tl timjamia

80 g sinihomejuustoa

1 tl basilikaa

 

Loraus öljyä kuumalle pannulle, curryt ja chili öljyyn, kuohauta pannulla ennen kuin viskaat silputun inkiväärin, valkosipulin ja sipulin perään. Freesaile, lisää suolaa ja sokeria, viskaa tomaattimurska ja purkinhuuhteluvesi (n. puoli purkillista) sekä timjami perään. Anna hautua 5 min, lisää sinihomejuusto ja anna hautua lisää. Sillä välin toisella pannulla paistele öljyssä herkkusienisiivuja, kun ne ryhtyvät itkemään nestettä, lisää siideri ja soija. Paistele kuiviin. Lisää sienet kastikkeeseen vähän ennen tarjoamista. Basilika perään.

 

Tarjoa tortellinien tai riisin kanssa. Hiki irtosi otsalta, mutta hyvää oli. Juomana oli australialainen Crocodile´s Rock, joka sopi evään kanssa erinomaisesti (mikä hintalaatusuhde!). Melkein sukat pyöri jaloissa.