<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Sunnuntaina löysin jääkaapin vihanneslaarista palsternakan. Se oli unohtunut sinne jossain vaiheessa ennen joulua, mutta kunnon juureksena kestäny koettelemuksen kuni juurekset konsanaan. Hyvin siis. Ja vielä kun alkuviikosta jossain ilmaislärpäkkeen ruokakaupan mainoksessa toitotettiin makkarapadan ohjetta, voitte vain kuvitella mikä minulla pyöri päässä iltasella kun kauppaan menin, makkarapata tietenkin.

 

Tällainen siitä tuli – Yhden palsternakan makkarapata

 

1 sipuli

1 palsternakka

2 isoa sipulia

Loraus öljyä

Piripiriä (tai chiliä)

Mustapippuria

Suolaa

Rakuuna

Yrttinen tomaattimurskatörppö

Puoli törpöllistä vettä

Kolmasosa kantarellikoskenlaskijasta

Basilikaa

Lenkkimakkara (meillä ei muu käy kuin hookoon blöö)

 

Kaada kasariin öljy, lisää pilkotut juurekset ja sipuli. Lisää mausteet, kuullottele (ei liian kovalla, nyt ei kärtsätä). Lisää tomaattimurska, vesi, koskenlaskija ja hauduta n. 15 min. kannen alla. Sillä välin pilko lenkkimakkara ja paista hyvällä teflonpannulla rapsakka ruskea pinta palasiin. Lisää palat valmiiseen kastiin, lisää basilika.

 

Meillä koko komeus syötiin riisi-ohran kanssa (tai no jäi sitä oikeastaan melkein puolet). Riisi-ohra on muuten NIIN paljon maukkaampaa kuin pelkkä riisi. Mutta tämä on makukysymys.