<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Oi aamun kirkas aurinkoinen! Ei vielä tosin kirkas, mutta happea siellä on koko rahan edestä. Ilmeisesti ensi kuussa on pakko lähteä metsästämään Elman inhoamaa toppatakkia. Edellinen kun meni keväisessä rytäkässä rikki. Mahdolliset korvausrahat vain tulevat joskus keväällä, siis jos mitään yleensä ottaen maksetaan, kokemusta asiasta ei ole. Hyvin menee mutta menköön. Stana, se onnettomuus kummittelee kaikessa! Oikeasti huomaan välillä ajattelevani erittäin väkivaltaisia ajatuksia siitä onnettomasta pampiinohenkseli-wannabeestä.

 

Makoisa uunimakkara

 

Lenkkimakkara

Paprika

Sipuli

Iso porkkana

Yrttinen tomaattimurska

Suolaa, mustapippuria, sokeria tai hunajaa

Loraus kermaa (tai tuorejuustoa)

n. 100 g sinihomejuustoa tai muuta voimakasta sulatejuustoa. (Emmentalikin käy, se kannattaa raastaa)

 

Lado pilkotut kasvikset uunivuoan pohjalle. Kaada tomaattimurska kattilaan, keittele mausteiden kanssa hetki, lisää kerma (tai tuorejuustonokare). Tomaatissa on aika stydi maku nimittäin. Keittele hiljaisella tulella 10 minuuttia.

 

Kaada kastike vihannesten päälle. Kuorittuun lenkkimakkaraan tunge viiltoihin sinihomejuustoa, ripottele loput juustosta tomaattikastikkeen pinnalle. Laita makkarat päällimmäiseksi ja sitten koko komeus uuniin. 200 C, n. 45 minuuttia.

 

Tarjoa perunamuusin, riisin tai pastan kanssa, kaikki kelpaavat köyhälle. Kirotun ovelaa, eikö totta?

 

Huomenna voi taas mennä kauppaan täydentämään hätävarakätköt. Nyt ne on jo aika hyvin tyhjennetty nimittäin. Tänään meillä syödään rippeitä. Sekin on hyvä ruoka, jos sitä on riittävästi.