...tämä pakollinen lomailu kipsatun käden kera.

Valitettavasti en voi kertoa kaikkia likaisia yksityiskohtia loukkaantumisestani, koska rikostutkintaa ei vielä ole aloitettu, en nimittäin ole vielä päässyt tekemään rikosilmoitusta. Sanotaanko, että mukana ovat kaikki ainekset; lähiöbaari, romanit, bambiinokset ja mielipuoliset nistit. Ja sitten yksi yltiöoikeudenmukainen akka, joka ei osaa pitää turpaansa kiinni sillä seurauksella, että murtui värttinäluu, takki on rikki ja silmälasit taitavat olla korjauskelvottomat.

Poliisisetä lohdutti, että vaikka sitä nilkkiä ei kiinni saataisikaan, valtionkonttori auttaa uhrin korvauksissa. Hyvä niin, ei meidän taloutemme kestä silmälasien hankintaa. Miksi ne muuten ovat niin julmetun kalliit?

Päätän raporttini täältä tähän, käsi on turvoksissa, sormet nippu tapolan makkaroita, mustat kuni mustikkasaavissa uitetut. Koshkee. Ja tekisin kaiken uudelleen, katumusta en puheistani tunne. Sen sijaan nyt vasta alan tajuta, että siinä olisi voinut olla hengenlähtökin lähellä. Mietin, että jääköhän mulle joku pelko tätä asuma-aluetta kohtaan.