<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Alitajunta on kumma paikka. Yksi työkaveri sai kaukoputken 50-vuotissyntymäpäivälahjaksi ja tietysti tekniikan miehenä (ingenjööri) kasasi sen heti työpöytänsä eteen. Hienon näköinen kapistushan se on, messiknkiä ja tummaa puuta, näkee mökillä laskea kainalokarvat naapurisaaren tädin kainalosta. Herra on kuulema niin vanha jo, että nyt kun ei tyttöjä enää saa kiinni, niin ainakin voi seurata niitä kauempaa.

 

Minun päässäni soi vanha lastenlaulu ”kapteeni katsoi horisonttihin, oli myrsky alkava...”. Toivottavasti se ei ole mikään enne.

 

Postilaatikosta oli paukahtanut perheen seuraava katastrofi; sähkön tasauslasku oli yli 500 eeroa. Enhän minä sellaisia rahoja revi mistään. Pitää varmaan ryhtyä neuvottelemaan osamaksueristä. En tajua miten 2000 kwh:n vuosikulutus voi yhtäkkiä nousta lähes 6000 kwh:n vuosikulutukseksi. Meillä on joku kone aivan varmasti paukahtamassa. Sitten kun se miehenperkele ei hokase, että stand by –tilakin vie sähköä ja kaikkia valoja ei tarvitse sytyttää kaikista huoneista. Voi siihen syynä olla kylpyhuoneen lattialämmityskin. Vai voiko? Kertokaa hyvät ihmiset ehdotuksia, mikä meillä rouskuttaa kilowattitunteja?

 

Arvatkaa millä sanalla voitin hirsipuu-sanaleikin lapsena? No tietysti tällä: K_ _ _ I _ _ I _ _ K I _ _ _ _ _ _ I _ _ _ _ I _ I _ _ _ _ I. Ratkaisu tulee huomenna kommenttilootaan.