<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämä on kurja viikko kiitos eilisen vapaapäivän, on kuin olisi kaksi maanantaita ja sunnuntaita. Minulle tulee pienimuotoinen sunnuntaiangsti, kun alan miettiä heräämistä ja seuraavaa työpäivää. Saamarin luterilainen työmoraali. Vaikka en kirkkoon kuulukaan, se on ilmeisesti tarttunut minuun ympäröivästä suomalaisesta yhteiskunnasta.

 

Suomi on kuitenkin hyvä paikka asua. Tämä lausunto tuli itsenäisyyspäivän kirvoittamana. Linnan juhlia on kiva seurata hetki telkkarista, kun makoilee sohvalla peiton alla ja potee krapulaa. Mikäs sen hauskempaa kuin arvostella ihmisten pukuja ja kampauksia. Saisivat kyllä muutkin miehet ottaa mallia Jonne Aaronista ja keksiä jotain mukavampaa päälle pantavaa kuin sen iänikuisen mustan frakin. Vaikka sehän sinne oikeasti kuuluisi. Mutta kun se on niin bboooorrringg...

 

Itsenäisyyspäivän aaton vaatteiden jako ja laumanruokinta meillä kotona onnistui myöskin. Minulla taitaa olla tapana järjestää jonkintyyppisiä varjojuhlia a la Hursti. Jaetaan vatteita ja ruokaa. Mutta se veden muuttaminen viiniksi tuntui onnistuvan niin hyvin, että aamullakin vielä päässä vippasi. Ei pitäisi käyttää näitä jumalallisia lahjojaan väärin. Tai ainakaan liioitella niiden kanssa.