<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilinen pyykinpesu jäi minun kontolleni. Veliseni poistui kaupungille. Mutta mikäs siinä, kun pilttuu oli muuten siivottu. Toisen koneellisen aikana kävi hivenen hassusti, avaimeni jäivät pyykkitupaan. Talonmiespikkarais-päivystäjä kertoi, että huoltomies on vesivahinkokeikalla ja hänen saapumisensa kestäisi noin 1 ½ h. Sen lisäksi oven avaus maksaisi eur 27 sekä laskutuslisän, jos ei käteistä olisi. Siinä vaiheessa syletti.

 

Sovin päivystäjän kanssa, että ellen keksi muuta keinoa, hän laittaa huoltomiehen tulemaan. Sitten postasin pyykkitupatalon alakerrassa. Onneksi yksi naapureista armahti ja laski minut pesutupaan. Sain omat avaimeni ja pääsin kotiin. Sydämen tykyttelyä ja hikikarpaloita oli liikkeellä.

 

Veliseni taas reissulta palatessaan oli joutunut Töölössä kaksi kertaa huumehullunarkkareiden ryöstöyrityksen kohteeksi. Ensin 24 h apteekin kulmilla, sitten lähtiessään bensikseltä, missä oli hakenut suklaapatukkaa, että tointuisi adrenaliinikuohusta, jonka ensimmäinen ryöstöä yrittänyt oli saanut aikaiseksi. Siitä hän oli suivaantunut niin, että oli ottanut taksin suoraan Pihlikseen. Tänä aamuna hän kertoi, että ensimmäinen kerta oli sekin, vaikka hän on kiertänyt kovinkin omituisia kulmia ja kujia elämässäään.

 

Molemmista ryöstöyrityksistä hän oli selvinnyt nopsilla jaloillaan, karkuun juosten, mutta varoituksen sana siellä liikkuville. Katselkaa ympärillenne, älkääkä öiseen aikaan liikkuko yksin.

 

Hammaslääkäri-tiedotus: reikiä nolla, mutta pääsin kisko-jonoon. Kiilteet ovat kuluneet, pakotuskin johtuu siitä, että narskuttelen hampaitani. Toivottavasti siitä on apua.