<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sain mutkan kautta palautetta kirjoittelustani. Ei tätä kuulema enää jaksa lukea, kun dramaattiset käänteet ja paljastukset puuttuvat. Shown lihava leidi on tainnut laulaa jo. Sanonpahan vaan, että minulle on hyväksi, että action puuttuu. Ei tässä juuri enää tunteenpaloa ole. Seestyn pian niin, että muutun buddhaksi. Sitten lukijoiden on turha toivoa edes haikailua vastakkaisen sukupuolen perään. Vai haikailevatko buddhatkin?

 

Lisätäkseni tylsyyttä saatte ruokaohjeen. Jäi viikonlopulta keitettyjä uusia perunoita, enkä jostain syystä tahdo mitää viskata haaskiolle, jonka vain voi hyväksi käyttää.

 

Kaali-perunalisuke

 

Loraus öljyä

Mustapippuria

Jeeraa

Currya

Valkosipulia, inkivääriä ja sipulia silppuna

Keitettyjä uusia perunoita (8-9 pientä pottua)

n. 300 g varhaiskaalia silputtuna

Soijakastiketta

½ kasvisliemikuutio

2 – 3 dl vettä

Timjamia

Sinihomejuustoa n. 70 g

Pakasteherneitä 200 g

(Suolapähkinöitä)

 

Silppua kaali ohueksi, lohko perunat. Lorauta pannulle öljy, perään mausteet. Pienen lämmittelykierroksen jälkeen perunat perään pannulle, pyöräytä hetki, lisää kaali. Pyöräyttele taas aikansa, varo, ettei eväs pala. Timjami, soijakastikeloraus, vettä ja kasvisliemikuutio perään. Kun kasvisliemikuutio on kadonnut, silputaan sekaan sinihomejuusto. Anna keittäytyä kannen alla kymmenisen minuuttia.

 

Lisää pakasteherneet, niiden sulamisen jälkeen suolapähkinät, jos on ja kiinnostaa. Tähän muuten kävisivät tuoreetkin herneet. Nauti tempeh-pihvien tai maggaran kanssa. Minun olisi tehnyt mieli makkaraa, mutta tyydyin tempehiin. Tässä pitäisi nyt sitten taas olla kuva, koska ruuasta tuli aika visuaalista. Kauniisti visuaalista.

 

***

 

Fazerin makeiset sitten palasivat takaisin kotiiin. Montako vuotta se Ruotsin reissu kesti? Ei tainnut olla onnistunut yhdistelmä. Cloettan eväät ovat vähän omituisia, ei äkkiseltään tule yhtään hyvää namia mieleen. Jaa, onhan niillä se Kexchokolad, mutta kun Kismet on parempaa.