<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
...elä riko ihtees, sano entinen mies, kun tyttönsä kanssa ensimmäistä kertaa touhuun ryhtyi. Tässä se nyt olisi tämä peli, aivan uusi ja tuore vuosi. Justiinsa paketista otettu, ruutikin vielä haisee.
Oli muuten komeat näköalat yläkerran parvekkeelta. Pauke oli garmea. Kumma kyllä, saimme ottoveljen kanssa olla siellä kahdestaan. Poksautimme pullon kuplajuomaa ja ihmettelimme väriloistoa. Sitä ennen olimme syöneet hyvin. Teemalta tuli taas hyvää ohjelmaa, tällä kertaa vietimme iltaa JJ Calen kanssa.
Kyllä se tästä lähtee, tämäkin vuosi.
Suppilovahvero-soijasuikalemuhennos – Uuden vuoden kasvismenu
2 dl soijasuikaleita
5 dl vettä
Loraus soijaa
Kasvisliemikuutio
Muutama murskattu suppilovahvero
Loraus öljyä
Sipuli
1/3 valkosipulista
Mustapippuria
Pari porkkanaa lantteina
Ropsaus timjamia
½ dl murskattuja suppilovahveroita
Kaurakermaa ja vettä
Saostamiseen vehnäjauhotilkka
Keitä suikaleita kymmenisen minuuttia kasvisliemessä, johon oli lisätty soija, valkosipuli ja sienet. Kerää vesi talteen. Jätä suikaleet valumaan hetkeksi.
Pannulle öljy, sinne sipulit ja porkkanat pörisemään hetkeksi. Perään suikaleet ja sienet (tällä kertaa muuten en liottanut sieniä etukäteen), pippuri ja timjami. Pienen kääntelyn jälkeen kerma ja vesi sekä vehnäjauhot liotettuna pieneen vesitilkkaan. Anna porista pienellä lämmöllä viitisen minuuttia kannen alla. Jos olisi ollut persiljaa, se olisi sopinut tähän kuni nyrkki silmään.
Limemaustettu muusi
1 kg perunoita
Keitinveteen 1/3 valkosipulia paloina
Roiskaus margariinia (sininen keiju on laktoositon ja maidoton)
Limen mehu
Suolaa
1 dl kaurakermaa
Soijasuikaleiden keitinlientä n. 2 dl
Keitä kuoritut perunat pehmeiksi. Kaada vesi pois. Lisää marganiini, suola ja lime. Ajele vatkaimella muusiksi. Lisää kerma ja liemi, vatkaa ilmavaksi. Tästä tuli tosi sitruunaista, jos et tykkää, niin vähennä lime-mehun määrää. Me kyllä tykkäsimme!