<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kyllä tämä tästä lähtee. Olen saanut yllättävän paljon asioita aikaiseksi, ilahduttavin ehkä kokeiluni kokkaamisen saralla. Apinakeittiössä on tehtailtu viime aikoina pannukakkua monenlaisilla täytteillä. Minulla taas jääkaapissa alkoi laktoositon maustamaton jugurtti lähestyä viimeistä käyttöpäiväänsä, enkä nähnyt itseäni syömässä litraa jugurttia, vaikka maitotuotteista pidänkin.
Ei kun rohkeasti pannukakun tekoon, vaikka kokeiluni kaasu-uunin kanssa ovat olleet jokseensakin silkkaa kidutusta:
Kalkkunapannukakku
3 kananmunaa
5 dl maustamatonta jugurttia
2 kourallista vehnäjauhoja (n 2 dl)
Suolaa
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Pizzamaustetta
Rucolaa 30 – 50 g
Kalkkunaleikettä muutama siivu
Loraus öljyä
Vispaa munien rakenne rikki, lisää suola ja mausteet, jugurtti ja jauhot. Sekoita kunnolla. Lisää silputtu rucola ja pilkottu kalkkunaleike. Vielä loraus oljyä ja taikina 28 cm halkaisijan matalaan piirakkavuokaan. Päälle silppusin vielä viherpippurisulatejuustoa n 50 g.
Sitten vain uuniin, lämpö viitoselle. Pidin pannaria uunissa n. 35 – 40 minuuttia keskitasolla. Ja ihme kumma, pannari jopa ruskistui. Maku oli ihanan kevyt, kuohkea, miedosti hapan, mutta maukas. Lounaaksi pistelin evästä puolet ja varmaan viimeistään aamusella menee loput. Olipa namia.
Vielä vähän leikkauspintakuvaa: