<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

On tämä vähän yliarvostettua, ensin herääminen, suihkuttaminen ja sitten siirtyminen offiisille. Täällä ei ole edes mukavia sänkyjä, lähes tyhjässä toimistossa yskä kaikuu kauas. Joko olen jo tottunut torkkumaan myöhään tai sitten olen edelleen sairas, mutta herääminen oli yhtä kus´helevettiä tänä aamuna. Kun moisen lausunnon päästää nainen, jonka aamut ovat tehokkaita ja parasta toiminta-aikaa, voitte kuvitella millainen olo minulla on. Sanalla sanoen, huono.

 

Jos ei parane tämä hommeli huomiseen mennessä, minun on pakko mennä lääkärille. En jaksa enää.

 

Pää ei toimi. Siksi tarjolla tänään:

 

GLUTEENITON VOILEIPÄKAKKU

 

Täyte

 

200 g Philadelphia kurkku-feta tuorejuustoa

200 g kermaviiliä (laktoositon)

3 prk tonnikalaa (tilli, persilja ja sitruuna-pippuri)

Maustekurkku silppuna

Pippuria ja persiljaa

 

Kostutukseen kalalientä

 

Pinnalle Philadelphia ruohosipulituorejuustosta ja creme fraichesta tehty tahna, koristeet katkarapuja (280 g), tillisippua, maustekurkku ja sitruunaviipaleita

 

Leipää oli kahdensorttista: Moilasen gluteeniton hapatettu leipä pakkasesta ja toinen gluteeniton auringonkukkaleipä, en muista tekijää. Leikkelin molemmista kuoret pois.

 

Pyöreän kakkuvuoan pohjalle virittelin tuorekelmua, olisi kannattanut viritellä myös leivinpaperia, sen huomasin, kun siirsin kakkua lautaselle. Aloitin hapatetulla leivällä, kostutin kalaliemellä, veivasin puolet täytteestä päälle, seuraava kerros oli auringonkukkaleipää, kostutus, loput täytteestä ja kolmas hapatettu leipäkerros, jonka taas kostutin. Kiedoin kakun muoveihin ja tunkesin jääkaappiin.

 

Gluteeniton leipä tarvitsee enemmän kostutusta kuin ns tavallinen leipä. Sen huomasin seuraavana päivänä, kun ryhdyin koristelemaan kakkua. Niinpä vielä hätäkastelin kakun päältä sitruunavesiseoksella.

 

Lätkin kuorrutteen pintaan. Parempi olisi tullut, jos olisin käyttänyt light tuorejuustojen sijaan jotain stydimpää kamaa, ei kannattaisi ryhtyä laihduttamaan voileipäkakkua tehdessä. Nyt kuorrute meinasi lähteä valumaan, onneksi kakun ei tarvinnut odottaa tuntia kauempaa syöjiään.

 

Koristeluun olisi voinut panostaa enemmän, nyt jäi taiteellinen vaikutelma vähän heikoksi, mutta onneksi kakku oli hyvää.

 1729180.jpg

Sen lisäksi suolaisena oli tarjolla sandwichejä savuporoparsatäytteellä ja broilerisinihomejuustotäytteellä. Ihanan kosteita naposteltavia!

 1729176.jpg

Kahvipöydässä oli gluteeniton kermakakku, jonka erikoisuutena olivat elintarvikeväreillä siniseksi värjätty taikina ja vihreä kermavaahto (valitettavasti kuva ei tee oikeutta kerman komealle vihreälle värille), sekä gluteeniton mangokermahyydykekakku. Emme saaneet aivan kaikkea syötyä, olihan meitä paikalla vain kuusi.

1729181.jpg

 

1729177.jpg

 

Kuvat on ottanut ystäväni R.