<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Joskus tulen miettineeksi, että kirjoitanko lähes päivittäin vain sen takia, että ymmärrän päivämäärän ja viikonpäivän. Aamut kun eivät ole minulle parasta aikaa, herään fyysisesti nopeasti ja rivakasti, mutta töihin pääsen vain vahvan rutiinin avulla. Rutiiniin ei kuulu juttelu eikä seurustelu ennen kuin tunti heräämisen jälkeen. Sitä ennen käyn vain päänsisäistä dialogia, jonka sisältö on aika heikkoa. Olen todennäköisesti niin meditatiivisessa tilassa kuin se blondille on mahdollista.

 

Aamulla suihkutetaan, syödään lääkkeet ja juodaan puoli litraa jääkaappikylmää vettä. Sitä ennen kuitenkin pestään hampaat, oksennusreaktioni on nimittäin vahva ja voimakas. Kakistelen siitäkin huolimatta, etten todellakaan tunge harjaa lähellekään nielua. Olen myös hankkinut sähköhammasharjan minimoidakseni harjaksen koon. Ei auta. Tyhjällä vatsalla ei yleensä oksennusta tule, vain yökkimistä.

 

Aamulla puetaan päälle edellisenä iltana valitut ja kunnostetut vaatteet. Jos niille tapahtuu pukemisvaiheessa rikkoontumis-, sotkeentumis- tai muu onnettomuus, päälle lentää ensimmäinen käteen sopiva ehjä vaate. Siinä vaiheessa en pysty miettimään yhteensopivuusasioita. (Pyrin edes jossain määrin asiaa pohtimaan, tyyliin, sopiihan musta paita mustien housujen, sukkien ja kenkien kanssa yhteen? Yleensä sopii. Nyt vaarana ovat uudet punaiset farkkuni, mutta niidenkin kanssa musta kyllä sopii melko varmasti.)

 

Eilen silittelin paitoja. Sain hankittua kuukausi sitten silitysraudan itselleni. Silityslautaa ei ole vieläkään, mutta ne muutamat silittämistä kaipaavat riepuseni saan silitettyä keittiön pöydän päälle levitetyn paksun pyyhkeen päällä. Onneksi en ole fanaattinen silittäjä. Onneksi pyrin ostamaan silittämättä siistejä vaatteita. Olisi ihanaa, jos olisi varaa sisäkköön. Sellaiseen, joka pesun jälkeen kunnostaisi, viikkaisi ja silittäisi vaatteet ja sitten sijoittelisi ne siististi kaappiin.

 

Siitä tuli taas mieleen, että olisi se ihanaa jos olisi siivooja, talonmies, suurempi asunto, paremmat vaatteet, auto ja auton kuljettaja, omakotitalo järven rannalla ja penthouseasunto kaupungissa. On se kumma, kun haaveitaankaan ei saa pysymään enää nykyään kuosissa. Kaikkea pitäisi olla ja parhaita asioita kaksi.