<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ihan pienellä äänellä. Taitaa tulla krapula. Hitto, kun ei saa nukuttua. ai ai ai. Mutta kuten sanoin jo eilen, aivan itse tämän tilasin. Nyt on sitten nautittava tästä. Minähän olen siinä mielessä masokisti, että osaan nautiskella myös krapulasta (kunhan sitä vain ei hanki turhan usein). Ihanaa lähteä Ikeaan potemaan tätä, onneksi menemme vasta iltapäivällä. Jospa vielä saisin unta ennen sitä.

 

Tempe on hieno aine, se vaan pitää oikeasti maustaa kunnolla. Eilen marinoin sen ennen paistamista. Ja arvatkaa miten edullista se on, 400 g vain eur 1,50! Tulee halvemmaksi kuin lihan syöminen. Sitä saa ainaskin Vii Voanista. Ottoveljeni on kantanut sieltä jo kassikaupalla tavaraa, kun "saa niin halavalla". :-D

 

Tempe-kookoskastike

 

300 g tempeä

Pussiin marinadiainekset: öljyä, punaviinietikkaa, reilusti soijaa, mausteita maun mukaan. Itse laitoin chiliä, currya, jeeraa ja paprikajauhetta.

 

Juuriselleriä suikaleina

Palsternakkaa suikaleina

Sipulia

Valkosipulia

Inkivääriä suikaleina

Sitruunaruoho paloina (alaosa pienempänä, sen voi syödä, kuivempi ja kuituisempi yläosa suurempana palana, että se on helppo poimia pois lautaselta)

200 g kookosmaitoa

 

Mausteet pussiin ja tempe perään tahtomasi mallisina paloina. Marinoi n. tunnin verran. Paistele se pannulla lisäöljyssä. Siirrä sivuun odottelemaan kastikkeen valmistumista.

 

Pannulle öljyä ja marinoinnissa käytettyjä mausteita lisää, sitten sipuli, valkosipuli, sitruunaruoho ja inkivääri. Kohta perään juurekset. Tiristä niitä hetki, ennen kuin lisäät kookosmaidon. Keittele kasaan. Lopuksi ennen tarjolle panoa lisää paistettu tempe ja basilika.

 

Tempen lisäksi tein porkkanoista, sipulista ja herkkusienistä pienen lisäruuan, johon käytin intialaisempia makuja, mm. kanelia. Siitä ei tullut tulinen, käytin vain valmista intialaista mausteseosta, currya, paprikajauhetta ja rakuunaa. Koko komeuden tarjosin riisin kera. Söimme itsemme ähkyyn, mutta kasvisruualla on hieno ominaisuus, että se laskee aika nopeasti.

 

ai ai ai.