Arvasin oikein, meillä asuva heräsi ampiaisen äkäisenä noin minuutti päivitykseni jälkeen. Onneksi silloin pelasin jo pasianssia. Aloin tehdä lähtöä yöpuulle, kun hän päätti aloittaa keskustelun ja vaati minuakin osallistumaan. Mitä voi sanoa, kun kaikki on jo sanottu?


Pilkin keittiön pöydän ääressä ja yritän keksiä jotain sellaista sanottavaa, joka ei ärsytä toista raivoon. Nekin aiheet, jotka keksin, hän osasi tavalliseen tapaansa kääntää itse asiassa MINUN vioikseni ja ongelmikseni. Olkoon niin, sanoinkin hänelle, että riittää, että minä tiedän totuuden oman itseni suhteen. Hän saa olla mitä mieltä tahtoo.

Lopulta pääsin sänkyyn. Muutaman tunnin unien jälkeen taas sisäinen herääkelloni herätti minut kuudelta, valvoin siihen saakka kun meillä asuva lähti ja otin toiset unet. Yhteensä varmaan ainakin kuutisen tuntia siis. Hyvä uni! Lisää saa tulla.

Luvassa on harvinaislaatuinen tapahtuma. Minulle tulee vieras nyt päivällä. Ja vielä nainen. Ihanaa jutelle tyttöjen juttuja ja parantaa maailmaa ruuan ja viinin voimilla. Sitten taas jaksaa illalla "keskustella". Nyt kun tämä keskusteluyhteys on avattu.