<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaikki paitsi kitkeminen on turhaa. Tai on turhaa, jos on viimeksi kolme viikkoa sitten käynyt plantaasilla. Siinä ajassa kerkeävät rikkaruohot kasvamaan melkoisesti. Hupaisan näköistä, kun muilla on niin hoidetut ja rikkaruohottomat palstat, ja meillä on lähes umpeenkasvanut pläntti. Mutta vihreätä riittää. Komea oli kasvu.

 

Sain reilussa tunnissa paljon aikaan. Kaivelin tomaatit, juurisellerit ja lantut esiin. Tänä iltana (mikäli vain ei sada) on raivattava purjo- ja sipulipenkki ja varmaan tehtävä perunapenkeille joku haraus. Sieltä en ryhdy kitkemään rikkaruohoja juurineen.

 

Meillä asuva poikkesi taimikaupan alennusmyynnissä, saikin itse asiassa oivan saaliin. Loput taimet nimittäin myytiin eurolla. Hän osti monivuotisia, joten niistä on iloa ensi kesänäkin (hänelle tai jollekulle muulle). Löytyivät kunnon mintun taimi, sitten uutuus minulle, suklaaminttu. Sen lisäksi yksi curry (on muuten huumaava tuoksu), ranskalainen rakuuna ja salvia. Oli se haalinut pari monivuotista kukkastakin mukaan, toinen oli ritarinkannus, mutta enhän minä enää sitä toista muista. Eilen vaan tuli niin kiire, että jää niidenkin istuttaminen iltaan. Sateen sattuessa istutetaan sitten sateessa, eihän siinä muu auta.

 

Sen lisäksi grillasimme vihanneksia ja maggaraa. Tällä kertaa oikein parempaa hampparin suoraa, oli nimittäin Wotkinin sitruunamakkaraa ja lammasmakkaraa. Tsiisus, että ne ovat hyviä! Etenkin tuo sitruunalla maustettu oli minun makuuni. Hienoa, että nykyään saa paikallisia maisiaisia. Kyllä jotkut osaavat.