<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muistinpas vihdoinkin tarkistaa pelinjohtajaltamme pelaamamme pelin. Komealtahan se kalskahtaa: The Temple of the Elemental Evil. Eilen meille taas selvisi, että olemme melkoisia kohkaajia, yksi ylipappi olisi kannattanut pitää hengissä, sen lisäksi kaikkia örkkejä ei kannata teilata. Joskus niiden vapaaksi laskemisestakin saa kokemuspisteitä. Pari huonetta jäi yläkerrassa tarkistamatta, kun melskasimme jo seuraavaan kerrokseen. Varmaan vielä edessä on paluu takaisin.

 

Tein gluteenittomia sämpylöitä tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. On se vain aivan erilaista sämpylän tekoa, jauho ”jämähtää” huomattavasti nopeammin kuin vehnäjauho.

 

Gluteenittomat hampurilaissämpylät (16 kpl keskikokoista sämpylää)

 

6 dl lämmintä vettä

50 g hiivaa

Suolaa maun mukaan

Hunajaa muutama teelusikallinen

Kauraryynejä, seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä

Gluteenitonta jauhoseosta (n. 6 – 7 dl)

½ dl öljyä

 

Liuota hiiva lämpöiseen veteen, lisää suola ja siemenet sekä hunaja. Sekoita. Ryhdy lisäämään jauhoja vispaten ne nesteen joukkoon. Sitten siirry käsiveivaukseen. Kun taikina jämähtää (tapahtuu yllättäen ja äkkiä), lisää öljy. Veivaa se joukkoon.

 

Kohota taikina muovin alla, kyllä se vähän nousee, kun aikansa odottelee. Sen jälkeen kumoa taikina leivonta-alustalle, jaa 16 osaan, veivaa pellille sämpylöiksi. Muista, ettei gluteeniton taikina ole yhtä kuohkeaa kuin tavallinen taikina. Taas muovihuppu sämpylöille niskaan, kohota 20 minuuttia. Uuni + 225 C, 15 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä.

 

Sämpylöiden ulkonäkö on hailakka, ne eivät ruskistu niin kuin perinteiset vehnäsämpylät. Mutta maku on todella hyvä. Mene tiedä, miten maku kehittyisi seuraavaan päivään, mutta ainakin omatekoisten hampurilaispihvien, cheddarin, vihannesten ja parin erilaisen hampurilaiskastikkeen sekä lohkoperunoiden kanssa todella nautinnollinen kokemus. En jaksanut syödä kuin kaksi hampurilaista. Join tosin lisäksi useamman lasillisen pirtelöä. Naminami, Ameriikka, välillä niin ihanan epäterveellinen maa.

 

Peli eteni muuten ihan hyvin, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että etenemme hitaammin kuin pelkkään pelaamiseen keskittyvä roolipeliporukka. Meillä kun tahtoo välillä mennä seurusteluksi ja syömiseksi koko hommeli. En kyllä valita, minulla ainakin on kivaa ja mukavaa. Paranemista ja terveisiä sille yhdelle porukan jäsenelle, joka ei eilen päässyt paikalle! Varoituksen sana muille pahasti allergisille, kannattaa ihan oikeasti olla varovainen, kun alkaa natustella lääkekuuria, vaikka miten olisi aikaisemmin samaa lääkettä voinut syödä, anafylaktinen shokki ei ole leikin asia!