<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ostelin sitten eilen esihenkilöni työperäisiä joululahjoja. Vastuullinen touhu, hän saa kiitokset lahjojen onnistuessa, minä haukut (häneltä), mikäli saaja ei pidä lahjastaan. Onneksi työsuhteemme ei pidä sisällään sitä, että pitäisi vielä henkilökohtaiset lahjatkin ostella. Samalla kävin törsäämässä henkilökohtaiseen pikkujouluriepuun. Käsilaukun kun vielä saisin uuden, vanhasta on rispaantumassa kahva katkipoikki. Joskus nolottaa olla köyhä. Kyllä minä osaisin pukeutua ja tällätä, jos vaan olisi muutama ropo millä toteuttaa itseään.

 

Kävin hätävarjelun merkeissä viinakaupassakin, mistä sen tietää, jos vaikka viikonloppuna saan kamalan viinanjuomiskohtauksen ja sitten ei olisikaan viinaa. Kun se Alkon lakkokin taas tulee ja nyt eivät kuulema esimiehetkään ole enää auttavaisia. Siinähän joutuisi ryömimään naapureiden jemmakätköille. Huh. Tuskin tässä kuitenkaan siihen joutuu, perjantaina juon työpaikan tarjoomukset ja lauantaina roolipelaan krapulassa.

 

Pikkuveli avovaimoineen kävi taas yöpymässä matkallaan lentokentälle. Olipa mukavaa saada oikeita karjalanpiirakoita. Äiteen tekemiä. Harmi vain, ettei ole pakkasta, en voinut kerralla tilata suurempaa määrää. Pakastin on saatava. Samoin se uuni. Olipa taas kuttumaista vääntää heidän mukanaan tuomaa einespizzaa kaasu-uunissa. Tässä versiossa oli kyllä jo valmistajan luona annettu huono ennuste, pohja oli sellainen roiskeläppämalli, jollaista en itse koskaan sorru hankkimaan. Mutta lisätäytteillä ja -mausteilla siitä sai suurinpiirtein syötävän. Ainakin niin he väittivät, itse en juuri moisesta perustanut enää siinä vaiheessa iltaa.

 

Olen miettinyt, että pitäisi mennä aikuisten uimakouluun. Tai oikeastaan sellaiseen tekniikkauimakouluun. Kyllä minä pinnalla pysyn ja uskallan laittaa naaman veden allekin, mutta jotenkin uimavauhdissa se ei vaan onnistu. En osaa. Tekniikka on hukassa. Ne uimakoulut maksaisivat jonkun nelisen kymppiä, onkohan niille kamala tunku vai voisiko vielä odotella muutaman päivän ennen kuin ilmoittautuu?