<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen kun sitten en syleksinyt kattoon meidän toimistomme sohvalla, surffasin hetken netissä ja lukaisin Iltasanomat. Sieltä upposi tajuntaani erittäin mielenkiintoinen tarina setästä, joka eleli hotelleissa ja varasteli lompakoita.

 

Onhan se varmaan tapa tuokin saada elantonsa, eikä tulotaso kuitenkaan mikään päätähuimaava ole ollut, reilu tonni kuukaudessa, jos miettii, että tuo 15 tonttua olisi vaikka herran vuodessa pihistämä summa. Kaikesta herran viemästä kun ei ilmiselvästi ollut tietoa. Toisalta jo hotelleihin on uponnut eur 30 000, jotta kyllä se on pitänytkin rahoiksi pistää.

 

Pitäisköhän minunkin? Olisiko riittävästi pokkaa viedä henkilökunnan, sairaiden, omaisten ja kuolevien rahat? Ei ainakaan kovin suuri ollut herran rangaistus ollut, 11 kuukautta ehdollista. Ja sitten tietysti pitäisi maksaa kaikki takaisin. Mutta siihen hätäänhän osaisi yhden ammatin aika hyvin, voisi varastella korvausrahatkin.

 

Hotelliasumisen puolesta puhuvat puhtaat lakanat. Tiedättehän, ettei mikään niin ihmiskehoa hivele kuin rapsakan puhtaiden liinavaatteiden väliin pujahtaminen raskaan työpäivän jälkeen. Samoin hygieniasta ja varusteiden kunnosta on helppo huolehtia, tai oikeastaan antaa huolehtimisen osaavan henkilökunnan käsiin. Hotellien ravintolat ovat yleensä surkeita, mutta aamiainenhan on tunnetusti päivän paras ateria, ja hotellissa se minulle aina maistuu, etenkin munakokkeli, silloin kun moista pääsee nauttimaan. Heihei vain rakas kolestroli, älä ota nokkiisi...

 

Teen tunnustuksen, en osaa tehdä munakokkelia. Jokseensakin epätoivoisena luen ohjeita, jossa käsketään vispaamaan vesihauteessa ja blaa blaa blaa. Onko mitään HELPPOA ohjetta munakokkelin tekemiseen?

 

Kyllä minä mieluusti hotellissa asustelisin. Antaisin osaavan henkilökunnan huolehtia tarpeistani ja eiköhän se joku päivä lakkaisi munakokkelikin maistumasta ja alkaisin popsia puuroa. Puuro on hyvää, nimimerkillä syön jotain eloveenan pussipuuroja lounasaikaan. Mutta kun pitäisi varastaa, että siihen pääsisi. Siitä tämä todennäköisesti jää kiinni ja jatkan nykyisessä ammatissani ja nykyisilla tuloilla. Hotelliöitä tietysti voisi harrastaa vähän useammin...