Vessassa istuessa tulee usein ajateltua kaikenlaista, siinä kun ei voi minnekään hötkyillä, niin sitten aivot hötkyilevät - ja joskus jopa nyrjähtävät. Tänä aamuna ryhdyin miettimään ruokaa, että mitäs tänään syötäisiin, harmittelin, etteivät pastanjauhajat ole vielä tulleet lomalta, ei saa sieltäkään uusia vinksvinkkejä.

Tuli mieleen omat tekeleet tältä viikonlopulta. Vihannesnyytit ovat meillä aina suuri sukseenumero grillauksen yhteydessä. Tässäpä ohje, sikäli kun sille voi ohjetta antaa, kun yleensä niistä tulee joka kerta erilaisia.

Reilu pala foliota voidellaan öljyllä. Suikaileina foliolle kaadetaan edellisen päivän keitetyt perunat, tai perunasipuliseosta pakkasesta, 500 geetä riittää 4 hlön nyytteihin. Herkkusienen jalat silputtuina mukaan ( hatuthan täytetään jollain tuorejuustolla ja grillataan sellaisenaan). Sitten vielä viherpiiperrysasioita, vaikka parsakaali-kukkakaali-porkkanasekoituksesta pläjäys kaikkiin nyytteihin. Sen jälkeen suolaa, pippuria ja keskelle kunnnon kokkare koskenlaskijaa.

Kiedo nyytti tiiviiksi paketiksi, kiedo vielä toinen folionpala ympärille - ja sitten ei kun grilliin. Käännä pari kertaa 15 - 20 minuutin grillailun aikana. Nyytit kannattaa panna vaikka heti grillin sytyttämisen jälkeen tulille, ne eivät säikähdä liekkejäkään ja tulevat varmasti valmiiksi. Nämä voi tehdä uunissakin, jos talvella iskee kesän kaipuu.