Vessassa istuessa tulee usein ajateltua kaikenlaista, siinä kun ei voi
minnekään hötkyillä, niin sitten aivot hötkyilevät - ja joskus jopa
nyrjähtävät. Tänä aamuna ryhdyin miettimään ruokaa, että mitäs tänään
syötäisiin, harmittelin, etteivät pastanjauhajat ole vielä tulleet
lomalta, ei saa sieltäkään uusia vinksvinkkejä.
Tuli mieleen omat tekeleet tältä viikonlopulta. Vihannesnyytit ovat
meillä aina suuri sukseenumero grillauksen yhteydessä. Tässäpä ohje,
sikäli kun sille voi ohjetta antaa, kun yleensä niistä tulee joka kerta
erilaisia.
Reilu pala foliota voidellaan öljyllä. Suikaileina foliolle kaadetaan
edellisen päivän keitetyt perunat, tai perunasipuliseosta pakkasesta,
500 geetä riittää 4 hlön nyytteihin. Herkkusienen jalat silputtuina
mukaan ( hatuthan täytetään jollain tuorejuustolla ja grillataan
sellaisenaan). Sitten vielä viherpiiperrysasioita, vaikka
parsakaali-kukkakaali-porkkanasekoituksesta pläjäys kaikkiin
nyytteihin. Sen jälkeen suolaa, pippuria ja keskelle kunnnon kokkare
koskenlaskijaa.
Kiedo nyytti tiiviiksi paketiksi, kiedo vielä toinen folionpala
ympärille - ja sitten ei kun grilliin. Käännä pari kertaa 15 - 20
minuutin grillailun aikana. Nyytit kannattaa panna vaikka heti grillin
sytyttämisen jälkeen tulille, ne eivät säikähdä liekkejäkään ja tulevat
varmasti valmiiksi. Nämä voi tehdä uunissakin, jos talvella iskee kesän
kaipuu.
maanantai, 17. heinäkuu 2006