<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minä pidän hiuksista, sekä omistani että muiden. Etenkin pitkistä hiuksista. Haaveilin aina nuorena tyttönä, että minulla sitä tulisi olemaan sellainen kiva pitkätukkainen poikaystävä. On niitäkin ollut, mutta mieheksi piti sitten valita keesipää, joka tykkää ajella päänsä välillä kaljuksi. En ole katkera, mutta karillopitter kuitenkin.

 

Nuorempana hiusteni väri oli aivan vaalea, lähes valkoinen. Joskus parikymppisenä kun se alkoi tummumaan, ryhdyin minä kemikaaliaseiden voimin värjäämään sitä takaisin vaaleaksi. Tulos oli niin aito, että kun äitini tänä kesänä näki oikean hiusteni värin, hän ihmetteli miten nopeasti ne olivat tummuneet. Tunnustin, että olin vain lopettanut 15 – 20-vuotisen sodankäynnin maantienväristä karvaa vastaan. Ja punaistakin siellä on alkanut esiintyä. Hiukseni ovat siis järjestäneet minulle muodikkaan monivärivärjäystuloksen aivan luonnostaan.

 

Värjääminen piti lopettaa, koska hiusten latvat rupesivat kuolemaan. En osaa kuvitella itseäni lyhythiuksisena, sen virheen tein viimeksi joskus alle kolmekymppisenä, ja silloin päätin, ettei ikinä enää karva niin lyhyeksi pääse. Korostaakseni ratkaisun lopullisuutta, lakkasin myös käymästä kampaajalla. Leikkasin hiukset itse. Nykyään sen tekee meillä asuva mies.

 

Joskus nuorena tyttönä haaveilin kampaajan urasta. On se vain hyvä, että allergia puhkesi ajoissa, kusessahan sitä olisi ollut, ja joka tapauksessa joutunut ammatinvaihtoon. Mutta sen verran tunnen edelleen rakkautta lajiin, että tapanani on leikellä myös muiden hiuksia. Aikaisemmassa elämässäni tein myös kampauksia, vanhojen päiville, erilaisiin juhliin, tein jopa oman hääkampauksenikin. Tosin se olisi kannattanut jättää jonkun muun huoleksi, tuli himppasen kiire. Lopputulos oli kuitenkin onnistunut.

 

Olisiko tämän kirjoituksen nimeksi pitänyt laittaa ”Entinen blondi tunnustaa”? Eipä huolta, kun välillä tekemiäni ratkaisuja mietin, on selvää, että minussa elää sisäinen blondi olivatpa hiukseni minkä väriset tahansa. Kunhan ne vain ovat pitkät.